Mint Gel

Ingredienser
4-5 koppar färska myntablad lindas tätt
6 koppar vatten
750 gr. socker
1/2 flaska CERTO
3 msk färskpressad citronsaft

Tilberedning
Sätt myntablad i en kastrull och tillsätt vatten. Värm långsamt och koka 1-2 minuter. Ställ pannan åt sidan och låt myntablad och lämna den, täckt i 10 minuter. Stam myntekoket. Ge det en koka. Rör i sockret lite i taget, så att den är upplöst. Tillsätt citronsaft och CERTO. Låt blandningen koka under 1 minut. Ställ pannan åt sidan några minuter. Skumma av någon skum alla skummet och det tunna membran som täcker gelén.
Fylla gelén på varmt glas. Stänga dem omedelbart. Lämna gärna ett par färska myntablad i varje glas eller strö i någon torkad mynta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *