Naturens Treasury

Hösten är en guldgruva för vilda ingredienser. Plötsligt något om promenad, när vi letar efter ätbara buskar. Även för oss som inte jaga, det finns mycket att hämta: Svamp, vilda hasselnötter eller vilda äpplen, fläderbär, tranbär, enbär, skog syra eller spår. Ta en plastpåse i fickan eller en korg över armen, för det kan vara en hjälte ockupation att komma hem med något – även om endast en handfull av ädla hasselnötter och fyra sura äpplen som ser till dessertost senare.
Om du vet en jägare, det grågjess, krikkender och fasaner, som var bäst steg försiktigt i grytan med fukt, så det inte blir torrt. Kom ihåg: Det bör vara blåmögelost och röda vinbär gelé – och lite vispad grädde – i spelet sås.
Ät bara svamp du är säker. Boletus är vanligast i Danmark, och de finns främst i fuktig skog golvet under bok och björk. Svampar ska inte spolas, men borsta försiktigt med en borste, och så de koka på hög värme i en torr (järn) Pan, den "whistle" och frigör vatten. Tillsätt sedan lite olivolja, groftskåret lövträd persilja eller rosmarin och vita knoppar. Bra på nykokt pasta med parmesan eller smulad middelshavinspirert mjuk vit ost.
Ljus gröna skogar syra täcker skogen golvet på många ställen, och det är inte bara vacker, men ätbart. Bladen är bäst färska, så använd dem i en sallad eller strö dem över den ojämna hackade rostade lax. Både färger och smaker passar varandra.
Vilda bär är några trevliga primitiva människan över. I Egtved-girl grav hittades resterna av vinet bryggs i tranbär. Dessutom björnbär, fläderbär och enbär. Eine Bären kan torkas och levereras i glas, är det vintern gryta rätter tillsammans med andra skogs-golv örter som vitlök och rosmarin. Servera med potatismos, smørstekkede äppelklyftorna och en handfull björnbär i slutändan. Fläderbär kan bli hyllebærsaft, som utgör grunden för toddy: Ångad hyllebærsaft med rött vin, brunt socker, citronskal och kanelstång. Om det inte hjälper kylan, är det säkert trevligt.
Nut Träd och buskar är också efterlyst i de danska skogarna. Hasselnötter täckt med fina ljusa gröna hasleder, och de bör plockas när hasen blir gult. Muttrarna kan torkas och spara den för vintern. Men färska hasselnötter är en mycket speciell delikatess och fint, vitt, saftigt och mild. De äter, eftersom de – med en mild dessert ost och ett glas portvin till.
Slutligen, spåra en av Danmarks specialiteter i synnerhet växer av sjöar och särskilt i Jylland. Corp, naturligtvis, snaps banan, men i själva verket kan också användas som en ört som rosmarin. Fresh är hackas spår väldigt bra på bakad potatis till vilda vilträtter eller en svamp pizza, bara med vita lök och mozzarella. På varmt, kan lugna höstdagar lukta på små, damm-gröna, avlånga blad, och om du inte vill äta dem, de är vackra i en bukett. Eller använd en spray spår som extra krydda i öl, helst en Porse Guld från Thisted Bryghus.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *