New York Cheesecake

Ingredienser
* 180 g Digestive kex
* 50 g smör
*
* 600 g cream cheese naturligt
* 300 g keso
* 150 g crème fraiche
* 1 tsk vaniljsocker
* 150 g socker
* 3 msk mjöl
* 2 st citron (skal och 2 msk citronsaft)
* 3 st ägg
*
* 300 g crème fraiche
* Citronskal till garnering

Tilberedning
Botten:
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare eller liknande och blanda i smör kex. Blandningen pressas jämnt i botten av en bakplåtspapper täckt eller fettas våren form 20 cm i diameter. Placera våren form i ugnen vid 180 grader. Baka bas i ca 7 minuter. Ta bort botten och sval. Höj ugnstemperaturen till 220 grader.
Fyllning:
Vispa ihop cream cheese, keso, crème fraiche och vanilj med en hand mixer på låg hastighet. Tillsätt socker och mjöl gradvis vispa ostmassan. Riv skal av citronerna och tillsätt osten blandningen tillsammans med 2 matskedar citronsaft. Slutligen tillsätts en och en ägg, under ständig omrörning. Häll smeten i springform pan och placera den i den förvärmda ugnen. Grädda i 10 minuter i denna värme och sedan lägre temperatur till 110 grader. Grädda i 25 minuter ytterligare. Stäng av ugnen och låt kakan vara kvar i ugnen i ca 2 timmar med luckan på glänt, innan du tar bort den och kyla.
Garnera med ett tunt lager av crème fraiche och citron skal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *