Nougatparfait

Ingredienser
120 g nougat
3 äggulor
1,5 dl socker
4 dl vispgrädde
0,5 dl sherry

Tilberedning
1. Vispa grädden i krämen.
2. Vispa ägg och socker till en vit och fluffig.
3. Blanda sherry i äggsmeten.
4. Blanda i 1/3 av grädden och vik sedan in resten.
5. Häll blandningen i en limpa burk med plastfolie i botten.
6. Sätt blandningen i frysen under ca 30 minuter, täckta med aluminiumfolie.
7. Riv nougat grovt och vänd försiktigt in glass. Detta görs när blandningen har börjat tjockna, men inte helt stel.
8. Banken bildar hårt mot ett bord.
9. Täck glassen igen och lägger tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.
10. Ta parfaite ur form med plastfolie och skär i skivor, eller göra bollar.
11. Servera genast, gärna med några skivor kiwi på sidan och citronmeliss till garnering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *