Nugattisnurrer

Ingredienser
100 g smör, mjukt
ca 550 g mjöl
90 g socker
1/2 tesked bakpulver
1/4 tsk salt
3 1/2 dl mjölk
50 g jäst
Fyllning:
ca 150 g Nugatti – du mäter inte upp, bara smör på en måttligt tjockt lager
50 g hackad mandel eller nötter
1 ägg till pensling

Tilberedning
Grädda i 225 grader i 12-14 minuter. Degen ska forheve under 30-40 minuter och vila under omkring 20 minuter. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Smula smöret i 3/4 av mjölet. Blanda i resten av den torra, men lämna lite mjöl. Varm mjölk till 37 grader och rör jästen i den. Blanda allt väl. Söt jäst deg är inte knådas för länge, du riskerar att den färdiga resultatet kommer att bli tufft. Lägg tillräckligt med mjöl för att degen precis släppt från skålen. Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för fast. Täck skålen med en trasa och låt degen jäsa till dubbel storlek.
Sätt lite mjöl på mjölat underlag och slå ut degen. Knåda det lite innan du rullar ut i en lång korv. Rulla ut till en rektangel ca 50×20 cm. Applicera Nugatti och mandel sprida eller nötter över. Rulla degen till en korv som du sedan skär ca 3 cm tjocka skivor. Sätt dem på bakplåt och låt dem jäsa under en duk.
Vispa ägget och pensla lätt med rena varv innan bakplåt i mitten av ugnen. Låt dem svalna på ett rist.Porsjoner: 16 – 17 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *