Nötlever Gryta

Ingredienser
400 gram kalv eller nötlever
2-3 msk mjöl
1/2 tsk salt
nymalen peppar
50 gram smör
2 lökar
4 tomater
2,5 dl grädde catering
1/2 tsk curry
karamell
200 gram gröna bönor

Tilberedning
Skölj och rengör levern innan du skär den i skivor. Vrid skivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Bryn smöret i stekpannan och stek levern på tre minuter på varje sida. Håll det varmt i en kastrull.
Nu Skala löken och skär dem i skivor. Mjuka tomaterna i kokande vatten tills de släpper huden, och skär skalade tomater i klyftor. Fräs lök och båtar tomat i resten av smöret och koka blandningen över pannan i levern. Koka ur pannan med grädde, curry och karamell. Krydda med salt och peppar och häll såsen i pannan. Tillsätt kokta bönor.
Lever gryta serveras med kokt potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *