OSLO POT

Ingredienser
8 wiener korvar
4 stora potatisar
1 stor morot
smör
1/2 liter lager eller buljong
2 grenar av selleri
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
muskot
2 koppar linser
1 kopp lätt gräddfil
1 stor citron
salt
peppar

Tilberedning
Linserna i vatten över natten och avlopp. Sätt kraften i en pott och sätta linserna i. Låt dem koka i ca 15 minuter. Skala potatisen och morot och skär både långsamt upp. Sätt detta i pannan tillsammans med hackad vitlök och lagerblad och låt allt koka ytterligare i ca 15 minuter.
Tvätta selleri och skär i små bitar. Låt dem koka med de sista 5 minuterna. Skär korvarna i jämna bitar och lägg i kastrull. Krydda med salt och kryddor och låt det hela dra korvarna är klar.
Servera i skålar med gräddfil, citron och grovt bröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *