Ost Mousse

Ingredienser
Serveras i serverings skålar med jordgubbssås
Antal portioner: 4
5 ark gelatin
500 g keso
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
saft och rivet skal av 1/2 citron (tvättas väl i
förskott)
saft och rivet skal av 1/2 apelsin
Sås:
1/2 kg frysta jordgubbar
1/2 dl vatten
lite socker eller sötningsmedel

Tilberedning
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Sätt keso, socker, vaniljsocker, rivet skal av apelsin och citron i en mixer och ställ på högsta hastighet i några minuter. Pressa ut vattnet ur gelatin blad och smält dem i en liten kastrull på svag värme eller i ett vattenbad.
Häll gelatin blandningen i ost blandningen i en tunn stråle medan mixern är den högsta hatighet.
Smaka av med eventuellt lite mer socker och vanilj.
Häll i skål eller serverings skålar och kylskåp i 3-4 timmar. Serveras med jordgubbssås.
Sås:
jordgubbar, vatten och socker eller sötningsmedel blandas i en mixer göras vid högsta hastighet tills det blivit en tjock sås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *