Cheesecake ala Trondheim

Ingredienser
* Botten:
* 180 g Digestive kex eller kex Kornmo
* 2 msk socker
* ½ tsk mald kanel
* 90 g smält smör
*
* Ostmassa:
* 700 g cream cheese naturligt
* 150 g socker
* 1 vaniljstång
* ½ tsk vaniljsocker
* 3 msk citronsaft
* 4 st ägg
*
* Gräddfil Gör så här:
* 5 dl ljus gräddfil
* 7 msk socker
* 1 vaniljstång
*
* Bärsås:
* 3 koppar körsbärssaft
* 1 matsked potatisstärkelse
* 1 kopp frysta körsbär

Tilberedning
Botten:
Kör torra tillsammans i en matberedare. Blanda i smör. Placera på botten av en 26 cm kakform och baka i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
Ostmassa:
Kör cream cheese, socker, vanilj och citron vaniljestangfrø i en matberedare. Tillsätt sedan ett ägg i taget tills det blir en fin ostmassa. Sprida osten på botten.
Baka i en ugn vid 120 ° under 45 till 60 minuter beroende på ugnen. Det är gjort när den har konsistensen av Jell-O (skakning lite).
Gräddfil Gör så här:
Kör gräddfil, socker och vaniljstång frön vid låg hastighet i en matberedare. Låt blandningen svalna stå under ca 30 minuter. Avsatt till ost blandningen och baka i ugnen på 120 grader
3:05 minuter. Kakan kan mycket väl stå för 2 till 3 dagar innan det skall ätas. Detta ger frön av vaniljstången
mer smak från dem.
Bärsås av körsbär:
Blanda juice och potatis kall. Ge det en koka och rör hela tiden. När såsen är klar, blanda frysta körsbär i. Cool.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *