Cheesecake med blåbär

Ingredienser
Botten: ca. 150 g Digestivekjeks
ca. 50 g smält smör
Smula kexen och blanda med smör.
Tryck blandningen i en springform tenn, 24 cm i dm.
Fyllning: 3 koppar blåbärssylt eller ca. 200g blåbär och 100 g socker. (Jag har gjort med både def bäst med riktiga blåbär)
5 ark gelatin
saften av 1 citron + vatten (1 dl vätska)
4 äggvitor
2 koppar socker
250 g keso
2 dl creme fraiche
färska blåbär till garnering.

Tilberedning
Koka några blåbär och socker blandningen och kyla.
Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 min.
Koka citronsaft och vatten och lös upp gelatinet i vätskan. Kyl blandningen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret gradvis och vispa tills en styv maräng.
Puré keso och blanda det med creme fraiche. Rör i gelatin blandningen och vänd ner i maräng. Försiktigt luckan i blåbär så att massan är marmorerade. Häll fyllningen i formen och låt den svalna i minst 4 timmar. Garnera med färska bär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *