Cheesecake med hallon

Ingredienser
250 Bixit eller andra söta kex
90 g smör, smält
2 tsk kanel
Fylla
½ dl vatten
2tsp gelatinpulver, alla tre skivor.
500 g mörk cream cheese, lätt
¾ kopp citronsaft smakar bra kan behöva lite mer
11/2 dl socker
3 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
2 msk extra socker

Tilberedning
1. Krossa kex i mixer och blanda med det smälta smöret och kanel. Lägg allt i en rund form och tryck ner ordentligt. Sätt i kylskåp tills företaget.
2.Fyllet
Sätt vatten i en skål och strö gelatinet pulvret. Sätt skålen i ett vattenbad, rör om tills gelatinet är upplöst och sval blandning något.
3. Vispa färskost med mixer och tillsätt citronsaft och socker. Vispa tills blandningen är slät.
4. Vispa grädden och blanda i grädde ost blandningen.
5. Lägg hallon och den extra socker i mixern, blanda tills den är slät.
Blanda hälften av gelatin i hallon och resten av gräddostblandningen. Första hälla kremostbl. ovanför botten har sett i hallon. Göra en virvelmönster i fyllningen och placera i kylskåp under minst 5 timmar eller tills företaget.
Garnera med vispad grädde och hallon, eller rosenblad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *