Cheesecake med vit choklad

Ingredienser
* 200 g Digestive kex
* 50 g smör
*
* 450 g vit choklad
* 3 koppar vispgrädde
* 400 g cream cheese naturligt
* 4 st ägg
* 2 teskedar vanilj

Tilberedning
Botten:
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare eller liknande och blanda i smör kex. Blandningen pressas jämnt in i botten av en bakpapper belagda eller smord springform ca 23 cm i diameter. Placera våren form i ugnen vid 180 grader. Baka bas i ca 7 minuter. Låt svalna. Minska värmen i ugnen till 140 grader. Täcka hela utsidan av kakform med en hel bit aluminiumfolie så att tenn är vattentät.
Fyllning:
Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt under omrörning i en kastrull med grädden. Vispa ihop cream cheese, vanilj och ägg med en hand mixer på låg hastighet tills osten blandningen är fluffigt och smidigt. Slutligen tillsätts choklad och gräddblandningen vispa i osten blandningen. Häll smeten i springform pan och placera den i ugnen i en långpanna fylld med hett vatten (vattenbad). Baka i ca 1 timme vid 140 grader. Kakan är klar när den är hård gränsen, men fortfarande lite meningsskiljaktighet i centrum. Stäng av ugnen och låt kakan vara kvar i ugn med luckan på glänt i ca 1 timme innan den tas ut och placeras svalna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *