Ostkaka med kaffelikör

Ingredienser
* 200 g havremjöl kakor med choklad glasyr
* 70 g smör
* 600 g cream cheese naturligt
* 300 g vanilj curd
* 200 g socker
* 3 msk mjöl
* 2 teskedar vanilj
* 1 kopp kaffe likör t. ex. Tia Maria och Kahlua
* 3 st ägg
* 300 g crème fraiche
* 150 g crème fraiche eller Quark ursprungliga
* 2 msk kaffelikör
* 1 msk kakaopulver

Tilberedning
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare eller liknande och blanda i smör kex. Blandningen pressas jämnt in i botten av en bakpapper belagda eller smord springform ca 25 cm i diameter. Placera våren form i ugnen vid 180 grader. Baka bas i ca 10 minuter. Låt svalna. Höja temperaturen hos ugnen till 240 grader.
Fyllning:
Vispa grädde ost och socker för en luftig massa. Lägg till, mjöl, vaniljsocker, Tia Maria, ägg och crème fraiche i ostmassan under vispning lätt. Använd en hand visp. Häll ost blandningen i den kylda formen. Grädda i 10 minuter vid 240 grader och sänk sedan temperaturen till 110 grader. Grädda i 25 minuter ytterligare. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan, låt kakan stå i ugnen i ca 2 timmar innan du tar den och kyla.
Topping:
Rör i kaffe likör i crème fraiche / ostmassa och smör detta på toppen av den kylda kakan före servering. Strö kakaopulver. Garnering med bitar av vit-och mörk choklad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *