Cheesecake med mangosås

Ingredienser
*
Botten:
100 g mald mandel
* 100 g socker
* 1 ägg
*
Fyllning:
6 gelatin plattan
* 250 g cream cheese TINE Natural
* 1 citron, saft och fint rivet skal av
* 3 ½ dl yoghurt alltid Valentine Melon / passionsfrukter eller aprikos
* 2 ägg
* 150 g socker
* 3 ½ dl TINE Cream
*
Garnering:
2 mango
* 4 myntablad

Tilberedning
1.

Rund kakform, 24 cm i diameter. I ugnen på 175 grader i ca. 30 minuter.
2.
Botten:

Blanda mandel, socker och ägg. Häll smeten i smord form och grädda kakan. Cool tårta på rack.
3.
Ost Mousse:

Låt gelatin bladen i kallt vatten som ligger runt. 5 minuter. Blanda ost, citronsaft, svål och yoghurt. Vispa äggtoddy av ägg och socker. Blanda äggsmeten till ost blandningen. Vispa grädden fluffig grädde. Pressa ut vattnet ur gelatin och smält dem i ca. 1/2 kopp kokande vatten. Låt svalna något.
4.

Rör gelatinlösning i osten grädden. Blanda försiktigt i upptrampade grädde. Placera tårtbottnen tillbaka i form och häll grädden över mousse. Frysa paj i 3-4 timmar.
5.
Garnering:

Skala mango och ta bort stenarna. Skära frukten i skivor och mäsk resten av massan. Garnera med mango skivor iskaken och server mossa bredvid kakan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *