Cheesecake med Gingerbread

Ingredienser
*
Botten:
15 pepparkakor
*
Mousse:
4 ägg
* 600 g cream cheese TINE Natural
* ½ dl honung
* 1 vaniljstång
*
Topping:
TINE 2 dl crème fraiche Enkel
* ½ dl strösocker
* 1 msk citronsaft
* 1 kopp frysta tranbär
*
För servering:
5 pepparkakor

Tilberedning
#

Värm ugnen till 175 º.
#
Botten:

Krossa peppar kakor fina. Sprida dem i botten av en bakform ca. 22 cm i diameter.
#

Vispa ihop ägg, ost och honung till en jämn smet.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Rör fröna i degen.
#

Häll smeten i kakformen och grädda kakan på nedersta hyllan i ugnen i ca. 45 minuter tills den har stelnat.
Kakan stelnar när den svalnar helt.
#
Glaze:

Blanda creme fraiche, citronsaft och florsocker och smör på ljumma kakan.
#
Innan servering:

Låt svalna i kjølekspaet ett par timmar och strö över tranbär.
Dela ingefära i hälften och lägg in i kakan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *