Ostkaka med gräddfil

Ingredienser
* 15 st oatcakes typ Kornmo
* 75 g socker
* 0,75 tsk kanel
* 8 msk smält smör
* 700 g cream cheese naturligt
* 1 citron
* 150 g socker
* 1 vaniljstång
* 4 st ägg
* 5 dl ljus gräddfil
* 1 vaniljstång
* 6 matskedar socker

Tilberedning
Krossa kexen till botten och blanda med smält smör, socker och kanel och lägg till en smord springform, 24/26 cm.
Baka på den lägsta stället i varm ugn 180 ° C under 10 minuter.
Blanda färskost, rivet skal och saft av citron, frön från vaniljstång och ägg tills slät i en mixer eller matberedare. Smaka osten blandningen innan den hälls över förbakades botten. Grädda i varm ugn 120 ° C i ca 45 min tills ostmassan har "satt" är (det bör ändå vara lite skakig).
Vispa ihop gräddfil och socker, och skrapa ut fröna i vaniljstången. Sprid blandningen försiktigt över den varma kakan (se till att det är "hål" i dem stekta ostmassa när du eller gräddfil blandningen).
Sätt kakan i kylskåp, gärna över natten.
Servera med färska bär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *