BULB Mousse Cake

Ingredienser
Använd 1/2 svamp längst ner på denna kaka. Gör två kakor när du ändå håller på. Den första frysa. Om du planerar att göra två kakor, se till att göra en dubbel sats av fyllningen.
Om du har paj stacker från Tupperware är det bra att använda, men du kan även använda en vanlig kakform.

Tilberedning
Botten: 4 ägg, 2 dl socker vispa pösigt. Sikta på 1,5 koppar mjöl, 1 kopp mjöl och 2 tsk bakpulver. Vänd försiktigt med en stor spatel. Grädda i 26 tums form vid 160 grader 45-50 min. på nedersta hyllan.
Päron Mousse: Använd en stor låda lökar för varje kaka. Ta bort 1/2 lampa för dekoration. Använd den andra 2 1/2 ark gelatin och 2 1/2 dl vispgrädde. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Vispa grädden krämig. Gör puré 2/3 av päronen och hacka resten. Lös gelatin i en liten varm päronsaft. Blanda i päron puré. Vrid till slut detta i den vispade grädden. Bre bavarois bortom botten när du har släcka glöden den med lite päronsaft. Sätt ringen av tenn runt eller använder cookie staplare från Tupperware. Sätt kakan i kylskåp.
Chokladmousse: Tillsätt 2 1/2 platta för att kunna suga gelatin i kallt vatten. 2 koppar mjölk och 5 msk socker kokas. Lös 1 skiva mörk choklad i detta. Jämna ut blandningen med 3 uppvispade äggulor. Tillsätt gelatinet och låt det smälta. Ställ in den svalna medan du slå gräddan av 2 1/2 dl grädde. Vrid grädden i choklad blandningen när den kyls. Sprids ovanpå sjokoladefromasjen pærefromasjen och ställa in kakan svalna. Efter ett tag kan du dekorera den med halv-lampa, skuren i skivor, lite choklad, citron, bär eller vad du har på hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *