Pai i långpanna

Ingredienser
Paibunn:
200 g smör
300 g mjöl
ca. 4 msk vatten
Fyllning:
4 bitar kyckling
1 förpackning bacon
2 röda lökar
3 båt finhakkket vitlök
100 g färsk grön sparris
3 msk pinjenötter
2 msk hackad färsk timjan
8 st ägg
5 dl mjölk
salt och peppar
3 koppar riven vit ost

Tilberedning
1. Smula smör och mjöl och tillsätt vatten till en smidig deg. Låt den vila i kylen i ca. 1 timme.
2. Tryck ut degen i en smord långpanna och stick degen med en gaffel. Koka ner vid 200 ° C i ca. 10 minuter tills blandningen är lätt gyllene.
3. Stek kycklingbitarna i ca. 4 minuter på varje sida. Skär filéerna i skivor.
4. Skär bacon i små bitar och stek i en panna. Ta bort bacon och fortsätta med lök och vitlök tills löken är gyllene.
5. Dela upp kyckling och grönsaker på förbakades paibunnen. Lägg till lätt misshandlad ägg, mjölk, timjan, salt och peppar. Strö över riven ost och pinjenötter. Grädda kakan ytterligare vid 180 ° C i ca. 25 minuter till äggsmeten har stelnat och pajen är gyllenbrun.
Tips
Pie kan antingen fungera som en separat skål med sallad och gott bröd vid sidan av eller som del av en större buffet.Porsjoner: 8 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *