Paj med köttfärs

Ingredienser
3 dl. mjöl
125 gr. margarin
3 msk. vatten
Fyllning:
1 msk. matolja
250 gr. köttfärs
1 dl. hackade purjolök
1 msk. Tomatketchup
1 msk. senap
½ tsk. salt
½ tsk. oregano
1-2 krm. kajennpeppar
3 ägg
3 ½ dl. hushållet kräm
½ tsk. salt
(1-2 msk. Hackad pepperoni)
3 ½ dl. riven ost

Tilberedning
Hacka smöret i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta degen snabbt tillsammans. Om du har en matberedare gör degen snabbt in den. Låt degen vila i en sval ca. 1 timme.
Kavla eller pressa ut degen i en rund limpa på mjölat bakbord (eller höger i pajform). Placera degplattor i ett formulär ca. 25 cm. i diameter, botten och sidorna av formen så att omfattas. Nagga botten med en gaffel.
Forstek paibunnen mitten av ugnen i 200 grader i ca. 10 minuter.
Fyllning:
Hetta upp oljan i en stekpanna. Brown köttfärs och purjolök i ca. 5 minuter. Tillsätt ketchup, senap, salt och kryddor och smaka av efter smak.
Häll köttfärsås paibunnen.
Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel och tillsätt salt, (pepperoni) och ost.
Häll ägget stå över köttet såsen i paibunnen och grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 30-35 minuter. Låt kakan svalna till rumstemperatur. 10 minuter före servering.
Servering tips:
Malet kött och ägg stativ med krispig yta paj är ett kraftfullt innehav för många. En avokado sallad eller tomatsallad smakar gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *