Paj med köttfärs och stjärna

Ingredienser
Pastry:
3 koppar mjöl
1/5 tsk salt
100 g smör / margarin
3 msk vatten
Fyllning:
400 g nötfärs
1 finhackad lök
1 vårlök
1 båt vitlök
smör / margarin till stekning
1 tsk salt
1/2 tesked peppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
12 till 15 stjerneløk / lök
2 koppar mjölk
2 ägg
2 koppar riven ost

Tilberedning
Smula smör / margarin med mjöl och tillsätt salt och vatten. Knåda degen tillsammans och låt det svalna medan du förbereder fyllningen.
Skala och finhacka lök, vårlök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med malet kött. Tillsätt salt, peppar och örter.
Om du låter stjärnan vara löken i lite varmt vatten innan du rengör den, skalet lättare att ta bort.
Tryck ut degen i en smord pajform och låt degen hänga lite utanför kanten för att förhindra den från att krympa under gräddningen. Prick degen ordentligt med en gaffel. Forstek paibunnen av 200? C i ca. 10 minuter.
Fördela fyllningen i Pais ringa och ställa in asterisk lök med toppar upp. Blanda mjölk, ägg och riven ost och häll över kakan.
Grädda kakan på nedersta hyllan till äggsmeten har satt ogpaien har en fin gyllene färg, ca. 30 minuter.
Tips: för en tunnare pajdegen, kan du använda såväl Quark eller keso istället för smör / margarin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *