PAI MED KYCKLING

Ingredienser:
PAI
1 Antal Avslutade pajdegen
4 st. Kyckling
2 dl linser
2 stjälkar selleri
1 röd paprika
1 kopp Knipplök
6 skivor bacon
1 tsk basilika
½ tsk salt
1 nypa chilipulver
Parmesan
4 ägg
3 dl grädde
Lite olivolja för matlagning kyckling
Tomato Sauce
1 burk konserverade tomater
½ lök (medelstor)
1 röd paprika
2 stjälkar selleri
1 eller ½ kinesisk vitlök
1 msk tomatpuré
En skvätt chilisås Heintz
En skvätt Ketchup
½ msk oregano eller pizza krydda
½ msk basilika
1 tsk salt
Förberedelser:
Det hela blandas med biandaren. Koka upp och låt sjuda i 10 min.
Skär kycklingen i ungefär 1 x 1 cm stora kuber. Skölj linserna i kallt vatten och koka dem i 10 minuter med lite salt. Skär upp grönsaker. Stek bacon knaprigt halva olivolja. Lägg betalat sin egen i en pajform och dot den med en gaffel. Stek kycklingen halvfärdig i en kastrull med olivolja. Vispa äggen tillsammans med grädde och tillsätt basilika, salt, chili pulver och grönsaker. Tappa ur oljan ur kycklingen och lägg tärningarna i botten av kakan. Tillsätt linserna och häll över ägg och grädde blandning med grönsakerna.
Grädda kakan på den lägsta rack i ugn vid 175 grader 25 min. Ta kakan och strö bacon och parmesan på. Stek i ugnen under 10 min.
Serveras på tallrik med tomatsås runt. God aptit!
Portioner:
3-4 Posjoner
Mer pie: http://www.pizzaogpaioppskrifter.no/category/pai-med-kylling/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *