Paj med lök, timjan och getost

Antal portioner: 8
Ingredienser:
40 g smör
500 g finhackad lök
2 krossade vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk timjan
350 g färdig smördeg, tinade
200 g vit geitemelkost såsom chevre
havssalt och nymalen svartpeppar
Förfarande:
Smält smöret på svag värme och koka lök, vitlök och timjan i 20-25 minuter tills de är mjuka och gyllene. Låt svalna. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och rulla en rektangel på 20 x 40 cm, beskära kanter. Skär rektangeln på längden och fyra tvären, så du får åtta stycken, vardera ca 10 x 10 cm.
Sprid över degen løkblandingen, men lämna en smal kant på utsidan. Skära ost till 8 skivor och mjäll dem i centrum av varje fyrkant. Placera pajer på en plåt och grädda i förvärmd ugn (220 grader) i 12-15 minuter, tills de är upp och osten är gyllene. Svalna något och servera ljummen.
När löken stekt i smör luktar precis himmelska! Denna enkla løkpaien med krämig geitemelkost smakar bäst varm, men är också utsökt som en förkylning.
Servera med sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *