Panna Cotta

Ingredienser
* 3 koppar Cream
* 2 koppar vispgrädde
* 1 vaniljstång eller ljunghonung och 2 kanelstänger
* 50 g socker
* 3-4 gelatin blad beroende på hur hård den ska vara. Om valvet av något slag så bör du ha 4 eller räcker det med 3 kokande vatten
* Socker till karamell, kokos eller hallon (helst med lite vitt vin, vanilj och ljung honung). Ersätta en del av sockret med ljunghonung om du använder hallon samt använda i samband med två kanelstänger kokande grädden.

Tilberedning
1. Andel vaniljstång på mitten och skrapa ur fröna.
2. Blanda grädde, vaniljefrø och socker och koka på låg värme i 8-10 minuter. Resten av vaniljstången, kan du också lägga upp, men detta naturligtvis tar dig ut senare.
3. Lägg gelatinet i kallt vatten och låt dem tills de är mjuka (ca 5 minuter).
4. Kläm ur vattnet från gelatin och lös den i kokande blandningen.
5. Fördela blandningen i 6 Ramekins och lämna dem på en sval 4:05 timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *