Påskepai

Ingredienser
Paibunn:
125 g smör
200 g mjöl
2 msk vatten
Fyllning:
2 lökar
250 g riven ost
några kvistar färsk timjan eller
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tesked peppar
5 ägg
3 koppar mjölk

Tilberedning
Smula smör och mjöl. Lägg kallt vatten och gör en smidig deg. Låt degen svalna i ca. 30 minuter. Tryck in den i en pajform och dot degen med en gaffel. Koka botten på 200 ° C i 12-15 minuter tills blandningen är lätt gyllene.
Saute lök, strimlad så långt i en kastrull och lägg den i den färdiga pajskalet. Blanda ägg, mjölk, timjan, salt och peppar och häll blandningen över löken. Strö över riven ost. Grädda kakan ytterligare vid 180 ° C i ca. 25 minuter till ägg blandningen är hård. Server paj varm, gärna med en fräsch sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *