Pecankake fylld med lime mousse – jordgubbssås

Ingredienser
Pecanbunn:
3 äggvitor stivpiskede
150 gr. pulveriserat socker
150 gr. marken pekannötter eller valnötter
1 msk. mjöl
Kalk Mousse:
5 äggulor
100 gr. socker
5 skivor gelé
rivet skal och saft av 3 limefrukter (eller citron)
5 dl. kräm
Beredning
Pecanbunn:
Mall nötter till ett fint mjöl i mixer. Vispa äggvitorna med strösocker. Blanda i mjöl och pekannötter (valnötter). Blanda väl. Sprid smeten i två cirklar på smord bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 200 grader ca. 10 minuter.
Kyl och sätta en botten i en rund springform (kakform).

Tilberedning
Lägg gelé i kallt vatten i 3 minuter.
Vispa äggtoddy på äggulor och socker i ca. 5 minuter.
Tryck på vattnet och av gelé. Värme gelé i vattenbadet.
Sätt limejuice och lime skal i äggsmeten. Häll den smälta gelén över äggsmeten. Blanda väl.
Vispa grädde och vika grädden i äggsmeten. Lägg en pecanbunnen i en fjäder form. Sprida hälften av den färdiga limemoussen av pecanbunnen. Tillsätt övriga pecanbunnen och sprids återstående mousse ovanpå.
Sprida de goda runt. Ge kakan en dunk för att få moussen väl fördelad.
Placera plastfolie över och lägg den i kylskåp.
Kakan bör göras en dag i förväg.
Garnera med färska frukter och bär och jordgubbssås till servern.
Jordgubbssås:
En korg med jordgubbar
1 dl. sirap (1 dl. vatten + 1 dl. socker som kokas)
lite citronsaft
Rengör bär och kör dem i mixern. Lägg sirap och blanda till en jämn, fin sås. Krydda med citronsaft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *