Peking Soup

Ingredienser
100 g magert griskött
100 g bambuskott
1 ägg
4 svarta kinesiska svampar
1 pipeløk eller vita i en halv purjolök
1 matsked olja
7,5 koppar hönsbuljong
10 g kinesiska vermicelle (ett slags nudel)
2 msk torr vermouth
1,5 msk citronsaft
1 msk soja
1 tsk chilipulver
Beredning
Tvätta svampen och lägg till dem i blöt i 10 minuter i ljummet vatten. Ta upp dem, torka dem och skär dem i strimlor. Klipp och kött och bambuskott i strimlor. Lök hackad bra. Vispa ägget i en skål. I en annan blandning vermouth, citronjuice, soja och chili. Hetta upp en matsked olja i en stekpanna med hög värme. Koka griskött för en minut, tillsätt svampen och rör om. Efter en minut, hälla den flytande och vermouth blandningen i kärlet. Koka under 10 minuter och tillsätt vermicelle och bambuskott. Koka under 2 minuter. Häll i uppvispat ägg och rör om väl. Strö lök i slutändan.
En annan soppa recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *