Penne Rigat med bacon och körsbärstomater

Ingredienser
400 g Barilla Penne Rigat
250 g bacon
75 g lök, hackad
75 g parmesan, riven
1,5 ml vispgrädde
2 msk tomatpuré
200 g körsbärstomater, halverade
2 msk olivolja
400 g Barillas tomatsås allArrabbiata
½ kopp vatten (eller)

Tilberedning
Koka pastan som anges på förpackningen. Hetta upp en stekpanna så det är medium varm.
Lägg ev. en matsked olivolja (kan uteslutas om du använder teflonpanna). Skär bacon i
1×3 cm bitar. Grädda i medium het stekpanna tills fettet är transparent och
bacon har skorpa, ca. 3-4 minuter. Ta del av stekt bacon åt sidan för att
putsbitar innan du fortsätter med såsen. Tillsätt hackad lök och körsbärstomater och
tomatpuré. Lägg Arrabbiatasausen och ev. lite vatten för att späda ut såsen. Låt koka i 3
minuter. Tillsätt grädde, blanda pasta, strö parmesan över. Ordna på tallrikar och
Garnera med ytterligare parmesan ost och stekt kuber bacon. Servern!
Portion: 4 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *