Philadelphia cheesecake

Ingredienser
1 pk sitrongelè
1 kopp kokande vatten
10 st havre kex t. ex. Mag-eller Kornmo
100 g smält smör eller margarin
400 g (2 pk). Philadelphia original, rumstemperatur eller annan neutral ost
2 äggulor
2 msk socker
riven skal av 1 citron
2 äggvitor
1 kopp vispgrädde

Tilberedning
Rör gelèpulveret i kokande vatten tills upplöst. Kyla den något.
Kör kexen i en matberedare tills grovt hackad (eller krossa det i en påse) och häll i det smälta smöret i farten.
Lägg blandningen i en rund kakform 22 cm i diameter, och tryck in i ett jämnt lager.
Kör Philadelphia ost, socker och äggulor till en slät massa i matberedare.
Har den något kyls gelblandningen i Philadelphia medan matberedaren och blanda sedan i den fina rivet citronskal.
Vispa grädden ganska hårt och vänd grädden blandningen i Philadelphia.
Piska äggvitorna och faldigt försiktigt ner i brunnen.
Häll smeten i bakformen och lägg den svalna 2-3 timmar eller tills nästa dag.
Kakan kan dekoreras med vispad grädde, kan citron eller lime och / eller citronmeliss, eller serveras som de är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *