Flicka Kiss med choklad och jordgubb grädde

Ingredienser
2 äggvitor
120 g av sockret
1-2 dl grädde
2 msk chokladpulver
4 msk frysta söta jordgubbar
glass

Tilberedning
Förfarandet är som ovan: Rein din skål och vispa ordentligt. Om det finns spår av fett, kommer det att vara svårt att få den vispade äggvitorna fluffiga nog. Därför är det också viktigt att det inte finns någon äggula med vita.
Lägg äggvitor och 1/3 av sockret i skålen och vispa tills du har en mjuk, vit kräm. Lämna in resten av sockret och vispa tills du har en hård kräm. När du tycker att det är klart, kan du vispa i fem minuter, för det måste vara riktigt stel och fluffigt.
Delar grädde i kapitäler i en långpanna klädd med smort bakplåtspapper.
Baka till 120 grader på den nedre falsen. Om du har en varmluftsugn kan du ha en mycket lägre temperatur, 80-90 grader. Maräng är bäst när det är krispig och luftig och mycket fortfarande är något klibbigt inuti. Det brukar ta ungefär 50 minuter, beroende på ugnen.
Vispa grädden till ett hårt skum grädde. Sprid grädden i två skålar. Dela upp i två halvor. Blanda choklad pulver i en, mosa jordgubbarna och blanda med den andra hälften grädde. Klæsj ihop grädde och maräng och servera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *