Pinjenötter HONEY PIE

Ingredienser
1/2 portion av klassisk paibunn (inte förkokt)
Fylla
55 g osaltat smör, rumstemperatur
75 g farinsocker
1 msk honung
2 ägg, slagen
65 g mandel, finhackad
20 g mjöl
nypa salt
1/2 tesked bakpulver
100 pinjenötter

Tilberedning
Degen: Kavla ut degen och lägg den i en skål. När du gör fyllningen kan du bilda kall och även ställa in ugnen på 190 °.
Fyllning: Sätt smöret i en skål och vispa tills det blir krämigt, tillsätt socker och honung. Slå till
blandningen är fluffigt björn i en matsked äggsmeten i taget. Tillsätt mandel, insyn i mjöl, salt och bakpulver och rör försiktigt. Lägg blandningen i pajform och smör ut. Sätt pajen i ugnen och tillbaka i 10 minuter. Ta bildar ugnen och strö över pinjenötter. Grädda i 15 minuter tills pinjenötter är gyllene. Server rumstemperatur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *