Piroger med kött

Ingredienser
Deg:
25 g jäst
2 dl vatten
2 koppar fullkornsvete, grov
2 koppar mjöl
1/4 tsk salt
Fyllning:
300 g nötfärs
2 tsk salt
2 stora lökar, finhackad
2 kopp färsk dill, finhackad eller 1 tsk torkad dill
2 hårdkokta ägg, hackad
2 msk tomatpuré med chili
1/2 tesked pizzan smaksättning
llitt nymalen peppar

Tilberedning
Rör jästen i ljummet vatten och tillsätt mjöl och salt. Knåda
degen väl och ställ in den jäsa ca. 30 minuter, eller
till dubbel storlek.
Medan degen ökar, gör fyllningen. Sätt marken nötkött i
en skål och rör i saltet. Lägg resten av ingredienserna och
blanda väl.
Åtta ämnen av degen och rulla ut varje ämne i en
cirkel. Lägg en sked fyllning på ena halvan och
vik den andra halvan över. Lim med vatten och tryck
kanter ner med en gaffel. Inställd pirog att stiga.
Pensla med ägg.
Baka på mellan hyllan i ugnen i ca. 15 minuter vid 200 grader. Portioner: 8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *