Planer och vanor

En vana är lika stark som du tror
Ansvaret är ditt eget
Coach Christina Wiinblad från företaget Milstolpar Coaching erfarenhet hjälpa människor att hitta en bättre balans mellan karriär och familj och för att nå personliga mål att leva hälsosammare, gå ner i vikt, sluta röka eller odla mer motion.
– När vi känner ont om tid, så vi har ingen tid att tänka på vad som är viktigt för oss. Vi glömmer att vi har ett ansvar för våra egna dåliga vanor, och att många små bäckar blir en flod, säger Christina Wiinblad som är mor till ett barn och "bonusmor" till två.
Vanor köra på autopilot
En vana är ett visst beteende som du har införlivat så grundligt att man nästan agerar utan att tänka på det. På grund av den "vanans makt" många tror att det är omöjligt för exempel. att sluta äta fel saker eller för att hålla med rökning. Enligt Christina Wiinblad är en vana bara så stark, att du själv tror är det. – Vill du ändra en vana, bör du börja arbeta med dina tankar och värderingar. Vad tycker du om dig själv och situationen? För många, äta godis i samband med nöje och avkoppling, motion är förknippad med motion och en hel del arbete. Och eftersom vi människor kör för att uppnå njutning och undvika obehag, är det mer acceptabelt att avstå att utöva, säger hon.
Hitta dina värderingar
När Christina Wiinblad coacha människor att bli friskare vanor, hjälper hon dem först att bli medveten om sina inre värden. Detta görs genom att sitta ner med papper och penna och skriv vad du vill uppnå i olika områden i livet. Värden för hälsa kan, till exempel. till hälsa, energi, komfort eller styrka.
– Värdena är bränslet till motorn, när du ändra dina vanor. Alltför många människor sätter upp mål innan de vet vad de vill uppnå, och därför när de inte sitt mål, säger Christina bidrar också till sina kunder att tro att begreppet "kul" igen.
Nya bilder på "kul"
För mycket godis och choklad, för mycket snabbmat, för många röker, för mycket "plattas ut" framför TV. Ohälsosamma vanor tenderar att krypa in i vår vardag agiterad au, där klockan verkar ha för få timmar för alla att vi vill nå på jobbet och hemma.
Speciellt de kvinnor som ser bortom karriären fortfarande stå med huvudansvaret för barn, matlagning och städning, känna sig pressad tidsmässigt. Och brist på tid är ofta en ursäkt att vi följer våra ohälsosamma vanor.
Många människor upplever en konflikt mellan önskan att vara smal och montera, och önskan om trevliga stunder med din familj.
Om du associerar nöjet med att äta tårta eller pizza framför TV: n bör du arbeta på att förändra de bilder av glädje som man har i huvudet. Vad är till exempel på det sätt att njuta av läcker frukt smoothie och dryck juice. Comfort kan också vara att familjen en tur cyklar tillsammans, istället för att se på TV, säger Christina Wiinblad.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *