Portvin Glaserade vilt

Ingredienser:
800 g anbudet hjortkött (filé,
nötkött, filé, ländstycke)
400 g grönsaker (persilja,
morot, selleri)
Några broccolibuketter
2 koppar portvin
1 msk socker
April 3 msk smör
Salt och peppar
10-12 potatis
Förfarande:
Serveras med potatis och sellerimos:
Skala grönsakerna, skär dem i stavar och lägg dem i en gryta. Tillsätt smör och baka i ugnen på 200 ° C i 20 minuter. Vänd grönsakerna längs vägen. Tillsätt grönsakerna åt sidan. Brun kött på alla sidor, krydda med salt och peppar och placera den i eldfasta formen. Reducera temperaturen till 80 ° C och koka tills köttet har en kjernetempertur vid 58 60 ° C (ca 1 timme). Lägg köttet åt sidan. Har portvin och socker i pannan och höj temperaturen till 200 ° C. Blandningen blir till sirap, berövas allt kött. Sätt de kokta grönsakerna och broccoli i skålen och grädda allt vid 200 ° C i 10 minuter. Servera med potatis.
Portion: 4 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *