Quiche Lorraine

Ingredienser
PAIBUNN
125 gram smör
200 g mjöl
2 msk kallt vatten
FYLLA
250 g kokt kycklingkött
3 koppar ost
1 lök
1 purjolök
150 gram av färska eller frysta
spenat
4 ägg
2 dl mjölk eller grädde
salt och peppar

Tilberedning
1. Smulas smöret och mjöl, ofta i biandaren. Tillsätt vatten och knåda lätt. Dela degen, ända upp kanterna, i en medelstor pajform. Prick med gaffel. Forstek i 200 grader i 10 minuter.
2. Hacka löken, skär paprika i ringar och band kyckling. Riv osten.
3. Om du använder färsk spenat, måste det skållas och vatten måste skjutas av.
4. Fräs lök tomt med spenat och purjolök.
5. Tillsätt kycklingkött i remsor och sedan osten.
6. Vispa ägg och mjölk eller grädde lätt tillsammans. Smaka av med salt och peppar.
7. Fördela fyllningen i Pais samtal och häll äggsmeten över. Grädda i 175 grader ca. 30 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *