Gräddfil cheesecake

Ingredienser
12 havre kex
100 g smör
1/2 tesked kanel
Ost Fyllning:
500 g cream cheese naturligt
1 kopp gräddfil sätet
1 citron
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
Söt gräddfil:
2 dl gräddfil sätet
2 msk strösocker

Tilberedning
Krossa kexen grovt och lägg den i en matberedare tillsammans med mjukt smör och kanel. Kör allt till en slät pasta.
Häll kexet blandningen i en form och / springform med lös botten, 26 cm i diameter.
Spread kex blanda väl och krama ihop det som bas.
Koka botten av den nedre hyllan vid 180 ° C under 10 minuter.
Process ostfyllning:
Rör ost och gräddfil till en klumpfri smet. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop. Använd saften och skal från citron. Häll ostfyllning över kex botten. Sänk temperaturen till 140 ° C och grädda i ca. 30 minuter. Kakan är klar när den har stelnat i kanterna, men ändå svänger i mitten. Kakan smakar allra bästa! Kyl kakan.
Förfarande Söt gräddfil:
Vispa grädde och florsocker och sprida grädden över kakan. Garnera med strimlad citronskal och citronmeliss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *