Roe buljong

Ingredienser
2 kg ben av rådjur i bitar
1 kg kalvben i bitar
1 rotselleri
2 morötter
1 palsternacka
2 lökar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk mejram eller timjan
1 tsk hel svartpeppar
1 lagerblad

Tilberedning
Skölj benen och lägg dem i en långpanna. Sätt pannan längst ner i ugnen i 225 C Grädda i 25-30 minuter ben. Vänd dem några gånger under tillagningen.
Rengör grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i lite olja i en stor kastrull.
Tillsätt ben och tomatpuré. Fyll med vatten för att täcka. Koka upp och skumma väl. Lägg till krydda. Låt det sjuda i 4-6 timmar. Skummet ibland. Sila buljongen och koka den för halv resterande. Sätt pannan i kallt vatten för att kyla snabbt. Ta något fett.
Frys den koncentrerade buljongen i små portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *