Biff med tranbär sås

Ingredienser:
1:01 ? 2 kg steak
1:01? 2 tsk salt
1:01? 2 tsk peppar
2 msk margarin eller olja
1 st. Morot
1 st. lök
1? 2 st. purjolök
Sås:
5 dl ström från kokande
2 msk mjöl
1? 2 dl vatten
1 dl crème fraiche
3 msk lingonsylt
1? 2 tsk salt
1? 4 tsk peppar
Förfarande:
1. Krydda steken med salt och peppar. Brown den i en kastrull fint
på alla sidor på hög värme.
2. Skär grönsakerna i bitar och lägg i kastrull. Sätt i livsmedel
termometer i den tjockaste delen av steken. Slå på kokande
vatten till mitten av steken och låt det sjuda på låg värme.
Vänd steken efter ca. 1/2 timme. Vid 70 ° C steka rosa.
Vill du ha det genomstekt till sonden displayen 76 ° C.
3. Ta steken ut och slå in den i folie. Sila makten och göra
sås genom glättning den med mjöl upplöstes i kallt vatten.
Rör i crème fraiche och tranbär. Krydda med salt och
peppar. Serveras med stekt svamp, kokta ärter och stekt
potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *