Risnudlar med fläsk

Ingredienser
250 till 300 g fläskkött i tunna skivor / band
1 matsked fisksås
1/2 tesked gurkmeja
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 citrongräs, hackas, om så är nödvändigt. 1 tsk riven färsk ingefära
2 teskedar sesamolja
1 tsk socker
1 liten knippa koriander
3 msk sweet chili sås
2 msk hackade jordnötter
120 g risnudlar
färska myntablad till garnering, som tillval.

Tilberedning
Blanda fisksås, gurkmeja, vitlök, citrongräs, sesamolja, socker och lite hackad koriander. Marinera kött i blandningen under minst 30 minuter. Häll kokande vatten över nudlarna. Täck skålen och låt nudlarna ligga i blöt ca. 3 minuter.
Töm och skölj nudlarna i kallt vatten. Låt dem rinna av väl ut och blanda i lite sesamolja så att de inte klibbar ihop. Blanda sweet chilisås, jordnötter och hakked hackad koriander. Koka köttet snabbt i en mycket het panna. Servera med ris nudlar, strö över chili sås och garnera med några koriander och små myntablad.

Tips:
Servera med lynstekte grönsaker. Använda exemplet. morot och kålrot i tunna skivor, ärter snö, rödlök och plommon.
Lägg varje liten riven ingefära och soja / ostronsås.
Gör din egen sweet chili sås. Blanda 100 g socker och 2 dl risvinäger (eller 7% ättika) i en liten kastrull.
Koka upp och låt den koka tills sirapen konsistens, ca 5-10 minuter. Kyl och rör i 2 finhackad röd chili.
PS Ta bort frön och det vita membraen innan du hugger chilisås som inte är så fruktansvärt sterk.Porsjoner: 2 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *