RISOTTO

Ingredienser
# 200 g spindeln iris eller annan risottoris
# 1 kopp vitt vin
# 3 kopp reducerad effekt
# 50 g riven ost
saft av ½ citron
# ½ msk mejram
# 1 msk timjan
# Lite olivolja

Tilberedning
1. Fräsning ris i något olivenoljeog tillsätt 1 kopp vitt vin och 2 dl makt och låt den koka
2. Tillsätt gradvis resten av kraften (experter tror fall bör läggas till för 7 omgenger …).
3. Tillsätt citronsaft, ost och örter när risotton tillagas. Liknande sätt, svamp och grönsaker, men dessa stek försiktigt i olja / smör först.
Som tillbehör till vitt kött, kyckling och fisk, men kan också vara en separat liten skål. Några färska örter gör alltid att "toppning".

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *