Rostad pilgrimsmusslor med söt chilisås

Ingredienser
4 pilgrimsmusslor
4 potatis
strimlade purjolök
Sås
1/4 lök
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 kopp annan frukt juice
1 msk honung
1 tsk socker
2-3 msk vinäger

Tilberedning
Renad pilgrimsmusslor rostas i smör / margarin på hög värme i 2-3 minuter på varje sida, saltas och pepprade. Mandelpotatis skär i 2-3 mm tjocka skivor och skaka. Rivna purjolök kokt i smör
Tomater och lök hackade och stek i smör och tillsätt socker, honung, juice och annat vin vinäger. Koka tills ett lämpligt tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Server kåporna på en bädd av purjolök med rostade potatisskivor och sås. (Jag dekorerade dessutom med en kvist basilika.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *