Rostis lax kakor med gurka salsa

Ingredienser
500 g rå potatis, grovt riven
1 lök, grovt riven
riven skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
1 msk hackad kapris inte nödvändigt
1 uppvispat ägg
salt och peppar
500 g rå laxfilé, rengörs av ben och skinn
Olja för stekning
Salsa
½ gurka riven
2 vårlökar skär fint
1 ½ msk ljus sojasås
eventuellt lite gräddfil col

Tilberedning
Kör laxfiléer i en matberedare. Krama ur överflödigt vatten ur rivna potatisen och blanda i övriga ingredienser. Rör ihop väl. Forma degen till platta kakor 12-14 och stek dem i olja tills de är gyllenbruna. Rinna av på hushållspapper. Serveras med agurksalsaen. Portioner: 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *