RUNDA jul kakor

Ingredienser
ca. 1,3 kg mjöl
250 g smör eller margarin
200 g socker
¼ tsk salt
1 tsk kardemumma
150 g citron
250 g russin
8 dl mjölk
100 g jäst

Tilberedning
Smula smöret i nästan allt mjöl. Tillsätt socker, salt, kardemumma, citron och russin. Ljummen mjölk och rör jästen i lite av det. Blanda och ha mjölk med jästen i mjölblandningen. Blanda allt till en god arbetsmiljö deg.
Tillsätt lite mer mjöl så att degen lossnar från skålen. Lämna den på en varm plats och måste stiga till dubbel storlek med en trasa över. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den väl igenom. Dela degen i två stora ämnen och rulla ut dem till släta, runda bollar. Placera dem på smord eller papper täckta plåten till en bra etterhev. Pensla med lite mjölk och grädda kakan i ugnen gyllene i 200 grader i ca. 40 minuter. Portioner: 2 st.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *