RYPEPOSTEI

Ingredienser
300 g foder och kött från ripa
100 g medisterfarse
1 liten morot
1/2 liten purjolök
5-6 enbär
2 tsk salt
3/4 kopp vatten
2 ägg
sallad
Åtta äppleklyftor
lite socker
äpple frukt gelé

Tilberedning
Kråsen skalning och dela lår kött. Grovmal
hjärta, lever, KRAS och kött med morot, purjo
och enbär. Blanda detta väl med salt, rött vin,
vatten och ägg. Baka i en brunn smord gryta FOM av 200 ° C
för ca. 30 minuter. Kyl kakan och valv bildar så att
pie faller ur form.
Skär äpplena i tjocka skivor passar och strö på lite
socker. Grädda dem i lite smör på medelvärme tills de
har en gyllene, fin färg.
Visa pie passar i tjocka skivor och lägg på sallad.
Servera med vinbärsgelé eller äpple frukt i en rostad äpple slice.
Servera med en sås, grönsallad och mörka portioner bröd: 6-8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *