Saftiga scones

Ingredienser
100 g smör, mjukt
3 koppar helt vete bakverk eller grovt
5 koppar mjöl
1 dl socker
1 1/2 tesked bakpulver
2 1/2 kopp matyoghurt
2 koppar mjölk
100 g hasselnötter
100 g russin
50 g torkade aprikoser
Rivet skal av 1/2 apelsin
riven skal av 1/2 citron

Tilberedning
Grovhacka hasselnötterna och skakar sin gyllene på medelvärme i en torr stekpanna.
Skär aprikoserna i små tärningar. Smula smöret med mjöl och socker. Blanda i övriga ingredienser, men spara lite nötter till dekoration.
Blanda till en smidig deg, dela degen i två halvor och formen deg ämnen i två runda degplattor ca. 3cm tykke.Bruk en kniv doppad i mjöl och skär varje kaka i fyra eller åtta, beroende på hur stor du vill ha dem.
Pensla med vatten eller mjölk, strö resten av världen nötter och grädda i 15-20 minuter sconesen på 200 grader. Svalna på galler.
Tips:
Servera vispad crème fraiche och sylt till.
Vill du skapa din egen supersnabbt knipa, kan du koka 2 delar bär som önskas med 1 del av sylt socker. Skum och låt sylten koka i 2 minuter – så här: Ferdig.Porsjoner: 8 stora scones

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *