Sallad med bacon, kyckling och pasta

Ingredienser
Olika sallad lämnar i provet (röd Lollo, grön Lollo, frisee, etc.)
4-5 kycklingbröst i strimlor
2 förpackningar. bacon, skivad
Pasta du vill ha (som rör)
Mini majs (Box)
Körsbärstomater (1 burk)
Rödlök
Olivolja, vitlök och soltorkade tomater i olja (t.ex. Santa Maria)

Tilberedning
Divide salladsblad över en stor tallrik. Koka pastan al dente. Fräs lite hackad vitlök i olivolja (mängd som önskas, använder jag ca. 1/2 klyftor) och tillsätt hackade soltorkade tomater (5-6 st) och en del basilika. Blandas med den kokta pastan. Bred pastan över salladen och se till att inkludera vitlök och tomat också.
Skär bacon i små bitar och stek. Lagd över på hushållspapper att avlägsna en del av fettet. Dela kycklingbrösten i lite grov remsor och yngel. Krydda med önskade kryddor. Spridda över pasta med bacon bitar. Mini majs, rödlök i strimlor och körsbärstomater i två fördelade över slutet.
Serveras med baguette och smör och dressing.
Evnt. kan du använda pre-grillad kyckling, men det blir mycket bäst med kycklingfilé Servering.:
ca 4-6 pers.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *