Seisuppe

Ingredienser
1 kg sejfiléer
3/4 liter fisk lager (eller 2 fisk buljongtärningar)
2 morötter
1 persiljerot (dölja den gröna persilja till garnering)
några selleri
vissa frysta gröna ärtor
1 kopp mjölk
grädde
2 msk mjöl

Tilberedning
Skär rötterna i tärningar och lägg dem vid makten. Koka upp. Rör förtjockning av kall mjölk och mjöl och vispa det. Sjuda 5 minuter. Avsluta med ett stänk av grädde. Tillsätt ärter och lägga till filéer, skurna i lämpliga bitar försiktigt i. Dra pannan åt sidan tills soppan ”bubblorna”. Ge filéer 2-3 minuter att ta sig igenom värmen. Servera med hackad gräslök och flatbrød.Tips av variation:
* Sätt räkor och / eller musslor i en buljong, men bara i sista minuten, för att undvika att de blir torra och hårda. Vänligen purjolök, fänkål och spenat i soppan. Släpp mjölblandningen, vispa i stället i två äggulor som legering. Och färg det eventuellt med lite saffran trådar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *