Lemon Mousse – med låga koldioxidutsläpp

Ingredienser
3 mediet citroner
5 äggulor
1 helt ägg
150 g fruktos
3 ark gelatin
H 2 dl mjölk eller sojamjölk-
2 dl krmefløte eller 36% soja grädde

Tilberedning
Riv skal av en citron, tryck på juice av alla tre. Vispa äggulor och hela ägg med fruktos, citronskal och saft.
Lägg gelatingplatene indränkt i kallt vatten.
Varm mjölk till ca. 40 grader, en droppe på handen känns varken varm eller kall.
Vispa mjölken i äggsmeten och häll tillbaka allt i pannan. Värme blandning, omrörning tills citronkräm tjocknar. det får inte koka. Pressa ut vattnet bra i gelatin plattor och smält dem i den varma citron grädde. Cool.
Vispa grädden och rör i citron grädde. FORMATION Fyll i del koppar eller i en stor skål. Täck den med plast och lägg den i kylskåp tills set, ca 6 timmar eller över natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *