Kontrollera din frukost

En bra frukost kan sparka din dag en bra start. Det är viktigt att få en bra start – och energi och näringsämnen i dagens utmaningar. En god och hälsosam frukost skulle lätt innehålla upp till 20-25% av nuvarande energi.
Kontrollera om din frukost kan ge dig en bra start.
Här är en checklista:
Ät ungefär
– Ett par skivor bröd, en portion havregryn, cornflakes, müsli eller liknande. Det ger energi i form av kolhydrater och fibrer, som fyller magen och hålla igång.
Ät mejeriprodukter med minskad fetthalt
– Ett glas mjölk, en portion av fermenterade mjölkprodukter eller ost på brödet. Mejeriprodukter är en viktig källa för kalcium och vitamin B, som ger energi i form av protein och fett. När det gäller mejeriprodukter, välj låg fetthalt, när innehållet av fett är max. 1,5%.
Ät frukt
– Färska, torkade eller pressad för juice. Frukt innehåller ett antal bra mineraler och vitaminer – inklusive C-vitamin – och en hel del kostfiber. Du kommer vara glad att ha 600 gram frukt och grönsaker per dag. 1 glas juice är faktiskt detsamma som ca. 100 gram frukt.
Drick mycket vätska
– Hjälper bland annat för att få fibrerna att fylla magen. Du kan också lägga till en liten kopp morgonkaffe med ett stort glas juice, mjölk eller vatten. Vatten är en bra idé att dricka mycket – hela dagen.
Ät
– Känn dig fri frukost varje dag som en av dagens stora huvudmål.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *