Choklad bjørnebærpai

Ingredienser
280 gram mjöl
55 g kakao
115 gram florsocker
en nypa salt
200 gram osaltat smör
1 äggula
Fyllning:
300 ml vispgrädde
175 gram björnbärssylt
225g mörk choklad i bitar
55 gram osaltat smör
Sås:
675 g av björnbär
1 msk citronsaft
2 msk socker
2 msk vispgrädde

Tilberedning
Börja med degen. Sikta mjöl, kakao, socker och salt i en skål, gör en grop i mitten och har äggulan och smöret i kuber i gropen. Blanda denna gradvis i takt med en matberedare eller två Gafflar. Knåda lätt och form degen till en boll. Täck med plastfolie och kyla i kylskåp i 1 timme.
Kavla ut degen på en lätt mjölad yta och täcka ett stort pajform. Sätt digen försiktigt med en gaffel. Lägg till en bit av bakplåtspapper och grädda degen i 180 grader i ca 15 minuter. Ta kakan och kyla.
Gör fyllningen:
Häll grädde och sylt i en kastrull och koka upp på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen och rör i chokladen och smöret tills de är smält och smidig. Häll såsen över betalat sin egen och sätta kakan svalna.
Gör såsen:
Lägg 225 g björnbär, citronsaft och socker i en mixer och blanda tills det har allt blivit en sås. Häll såsen i en skål och rör i grädden.
Ben paj på en kakefat och sprida de återstående björnar bär paj. Ringla lite sås på varje bär.

Mera pai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *