Chokladmousse – Brimi

Ingredienser:
2 koppar vispgrädde
225 g blockchoklad
4 st. äggula
2 st. äggvita
100g florsocker
Förfarande:
1. Vispa grädden till mjukt grädde och kyla.
2. Smälta chokladen försiktigt i ett vattenbad. Använda låg temperatur och
Rör lite på vägen.
3. Vispa äggvitorna med strösocker. Försiktigt blanda samman
smält choklad med äggulor, grädde och vänd ner i
Slutligen stivpiskede vita.
4. Sätt choklad i formarna eller en stor skål.
Var svalna i minst 2 timmar före servering. Server med
lite vispad grädde.
Psst: Kan göras 1-2 dagar före användning. Du kan smälta choklad
mikro snarare än i ett vattenbad. Smält på låg i 30 watt
sekunder vid en tidpunkt. Rör däremellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *